Monthly Archives: Φεβρουάριος 2023
Ήφαιστος. ο πιο ταλαντούχος πολυτεχνίτης Θεός, αλλά και ο πλέον άτυχος. Τί θέλει να πει ο Ποιητής;
Πτυχία και διδακτορικά του Ηφαίστου. Αριθμεί ο Ι. ΚΑΚΡΙΔΗΣ:αρχιτέκτονας / χτίστης (πολιτικός μηχανικός) / χρυσοχόος / οπλοποιός /χαλκοχύτης (χαλκέας) /τορευτής /εφευρέτης / δημιουργός-καλλιτέχνης πλατιών συνθέσεων σε μέταλλο..Στην “ζωή” του όμως υπήρξε από τους πλέον άτυχουςθεούς του Ολύμπου. Συγκεκριμένα.Γεννήθηκε με κάποια …
Πώς… νομιμοποιούνται ή αθωώνονται Λάθη στον προφορικό και γραπτό λόγο
(Διαδίκτυο). Ωραία ατάκα. Το σωστό βέβαια είναι “απόγειο”..Σε κάθε περίπτωση μαθαίνουμε από τα λάθη μας, πάντα με…ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ(!).Η Γλώσσα, η πολυπλοκότερη ανθρώπινη “κατασκευή”, πάντα επιεικής, προσφέρειτην δυνατότητα αναγνώρισης του λάθους και επανόρθωσης. Ή “νομιμοποίησης”….!.Α) στον χώρο της Τέχνης, κάποια τυπικά λάθη …
Πώς εννοούσε ο Όμηρος την ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Μια ακόμη διαχρονική αλήθεια
από τον Έλληνα Ποιητή.
.Τραγική επικαιρότητα: Ο σεισμός στην Τουρκία και την Συρία. Απροσδιόριστος μέχρι τώρα ο τελικός απολογισμός. Ο Αγώνας για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ και το μεγαλείο της ΔΙΑΣΩΣΗΣ, έστω και ΜΙΑΣ Ζωής, η επιβίωση ενός ανθρώπου (εικόνα) (!)..Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ είναι ένα συλλογικό γεγονός …
Ποιος ήταν ο αιώνας- ταυτότητα του Ελληνικού DNA
Σημειώνει ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ:.“Στις αρχές του 5ου αιώνα, το “αρχαϊκό μειδίαμα” λείπει χάνεται από τα πρόσωπατων ύστερων αρχαϊκών αγαλμάτων (κούροι- κόρες)..Είναι εμφανής η ΣΟΒΑΡΗ έκφραση της πνευματικότητας, του στοχασμού και της ανθρώπινης ευθύνης, ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ των δύσκολων καιρών που έρχονται (Περσικοί …
Πώς εξηγείται η ευνοϊκή προς τους Τρώες στάση του Ομήρου; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ας αποκωδικοποιήσει ο καθένας την εικόνα από το Διαδίκτυο..Γράφει ο Ι.ΚΑΚΡΙΔΗΣ (“Ξαναγυρίζοντας στον Όμηρο” 1971) “Σύγκρουση ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ σχεδιασμού της ΙΛΙΑΔΑΣ με τα ΕΘΝΙΚΑ αισθήματα του Ποιητή”.ΔΗΛΑΔΗ: Για τον Ποιητή (γι’ αυτό ακριβώς λέγεται ΠΟΙΗΤΗΣ), ΠΡΟΕΧΕΙ ο “ποιητικός ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ” (οικονομία)του ΕΡΓΟΥ …