Monthly Archives: Δεκέμβριος 2021
Πώς “είδαν” οι θεοί του Ολύμπου τον Τρωικό πόλεμο. Το ενδιαφέρον συμπέρασμα.
.Ο ΔΙΑΣ.Ως γενικός επόπτης, δεν θα αποφύγει πιέσεις για εξυπηρετήσειςαπό την μια και από την άλλη πλευρά. Δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος.Έπρεπε να κρατήσει τις ισορροπίες. Κάποια στιγμή θα πει στην γυναίκα του:.“Τόσο μίσος ΉΡΑ για τους Τρώες. Αν μπορούσες, …
Γίγνεται-Γεννάται. Χριστούγεννα ή Χριστούγενα.
.Με αφορμή το άρθρο,να ξεκινήσω από μια υπόθεση: Να ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ, λίγο μετά τον Όμηρο, έναν ΑΤΤΙΚΙΣΤΗ,αυτά τα κολλημένα μυαλά, να λέει το γνωστό ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ:.“Γεννάται, ΜΗ ΛΕΓΗΣ. ΑΔΟΚΙΜΟΝ γαρ. Γίγνεται ΝΑ ΛΕΓΗΣ. Ομηρικόν γαρ” (!)..Από πόσο ΠΛΟΥΤΟ (λέξεων και εννοιών) θα …
Υπόθεση “Ράδιο Αρβύλα”.
Είτε συμφωνούσαμε είτε όχι, είναι από τις εκπομπές που άφησαν το αποτύπωμά τουςστην τηλεοπτική πραγματικότητα..Με αυτήν την οπτική, του απλού τηλεθεατή δηλαδή, η προσέγγιση του θέματος..Μια δημοφιλής εκπομπή, με 100άδες χιλιάδες τηλεθεατές, και η σατιρική(=οριακή κριτική, ως ορισμός) θεματική της,“ανατρέπεται” …
Το μπούλινκ αρχίζει (και) από τον “τιμωρητικό” χαρακτήρα της Παιδείας
Μια απλή σύντομη προσέγγιση σε ένα ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ κατά βάση, εδώ και αιώνες, σύστημα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ..Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ του παιδιού δεν ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ και ΔΕΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ την σωστή απάντηση,την σωστή σκέψη του, αλλά λειτουργεί ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ, ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΣ, δηλαδή βάζοντας στην ΙΔΙΑ σειρά, τις ΛΑΘΟΣ απαντήσεις …
Μια ιδανική “χώρα” του Ομήρου, σαν “Χριστουγεννιάτικο” παραμύθι
“Κάπου, σε έναν τόπο μακρινό, στην άκρη της γης, σχεδόν άγνωστο, υπάρχει μια νησιωτική χώρα..Ο λαός αυτής της χώρας είναι ο πιο ειρηνικός και ο πιο ευτυχισμένος του κόσμου..Οι κάτοικοι ζουν σε δύο πόλεις, αρμονικά μεταξύ τους, διαθέτοντας άνετο προσωπικό …