Πού έκαναν “διακοπές” (ανεψύχοντο) οι Έλληνες Θεοί του Ολύμπου
του Χρυσόστομου Τσιρίδη
.
.
Ανάγκη διακοπών είχαν και οι θεοί του Ολύμπου. Ο καθείς με τον τρόπο του. Το παρακάτω “τολμηρό” του Ομήρου, αποκαλύπτει πώς “ανέψυχεν φίλον ήτορ” (=πώς δρόσιζε την ψυχούλα του) ο Δίας.
.
Η Ήρα ήθελε… κρεβατοκάμαρα. Ο Δίας με τίποτα. Ήθελε σεξ… υπαίθριο / δ ι α κ ο π ί σ ι ο.Τυχαίο; Όχι, όπως διαπιστώνουμε.
.
Μπορεί να μην μας επέτρεψε ο Όμηρος να “βλέπουμε”, να… έκλεισε τις κάμερες και την “εικόνα”, άφησε όμως ανοικτά τα μικρόφωνα κι έτσι γνωρίζουμε τα…. “μίλα μου βρώμικα” της περίφημης επαφής των δύο κορυφαίων θεών.
.
Η Ήρα προκλητική, φορώντας προφανώς το άρωμα (1) που ξεσήκωνε τον άρχοντα του Ολύμπου και γενικά “ελαφρά” ντυμένη με ό, τι σέξι της έδωσε η Αφροδίτη.
.
Ο Δίας ξαναμμένος / δεν ήθελε και πολύ / πάντα ready με την γνωστή… αειφόρο στύση (2) άρχισε να λέει τις γνωστές α-νοησίες της στιγμής σ’ αυτές τις περιπτώσεις: Ήρα είσαι η καλύτερη / το ωραιότερο πλάσμα…. / σαν και σένα καμιά κλπ / Άλλωστε δεν άλλαξαν και πολλά από τότε.
.
Όπως γράφει ο σχολιαστής: “Ο Ζευς την εν ουρανώ δ ι ο ί κ η σ ι ν παραλαβών…. πολλά ΑΥΘάΔΗ διεπράσσετο”
.
(σημείωση: σε άλλες περιπτώσεις ο Όμηρος είναι πιο σαφής και πιο αποκαλυπτικός)
.
ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: Τί… θέλει να πει ο ποιητής, μ’ αυτήν την ερωτική συνάντηση.
.
Επί της ουσίας τρεις οι στόχοι του Ομήρου (τηλεγραφικά προς το παρόν):
.
Οι τρεις στόχοι:
.
Η ΑΡΧΕΓΟΝΗ δύναμη (Ησιόδεια και Εμπεδόκλεια) του Έρωτα και της “Φιλότητος”. (“φιλότης και ευνή” είναι μία από τις Ομηρικές εκφράσεις και για τον Έρωτα και για το σεξ).
.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (!!!) της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΛΙΑΔΑΣ: ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΣ στόχος, μακράν ο πρώτος, για τον ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ Όμηρο. Η εξάντληση και η αδρανοποίηση (ύπνος) του Δία εξυπηρετεί το “στόρι” του έργου και τα σχέδια της Ήρας για προσωρινή νίκη των Τρώων.
.
και τρίτος στόχος να δείξει ότι ο Έρωτας είναι γενεσιουργός αιτία της παγκόσμιας όχι μόνο “συνοχής”, αλλά και αρμονίας / “κόσμου”.
.
ΠΗΓΗ: ΙΛΙΑΔΑ Ομήρου, ραψ. Ξ.
.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 1) Αρωμα: Ο Όμηρος πρώτος ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ επισημαίνει εμμέσως πλην σαφώς τον ρόλο του αρώματος (όσφρησης) στην ανθρώπινη λίμπιντο.
.
2) αειφόρος… στύση: Πρόχειρος δικός μου νεολογισμός (ξεχάστε τον), με τον οποίον ΕΝΝΟΩ τους “ευεργετικούς” για την ΦΥΣΗ συμβολισμούς των ερωτικών επαφών του ΔίΑ (ή ΖΗΝόΣ).
.
Υ.Γ Ό,τι άλλοι αργότερα θα δώσουν μέσα από “δραματοποιήσεις” και… ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ Πραγματείες, ο Όμηρος μας το δίνει μέσα από ένα ανάλαφρο Ερωτικό Παιχνίδι.
.
.
Κάποιοι σπουδαίοι μιλούν για Ομηρικά… μεγαθέματα. Άκρως σεβαστό.
.
Προσωπικά: έγραψα παλιότερα, λέω και τώρα: Τα (θεωρούμενα) μικροθέματα “Όμηρον δείκνυσιν”.