Η Τροία.
.
Τα παρακάτω είναι από την τρέχουσα ειδησεογραφία στο Διαδίκτυο.
.
Ο παραλληλισμός των δύο… σκεπτικών, σχεδόν αναγκαίος.
.
Έτος της Τροίας στην Τουρκία το 2018 / «Όχι» από το ΚΑΣ στο BBC για γυρίσματα στο Σούνιο
.
«Ο Όμηρος έκανε την Τροία αθάνατη και ο Μπραντ Πιτ δημοφιλή»!
Το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας έχει ανακηρύξει το 2018 ως έτος της Τροίας, με στόχο να πλημμυρίσει η περιοχή με τουρίστες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν γυριστεί και τα συγκεκριμένα βίντεο.
.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει συνομιλίες με μουσεία σε όλο τον κόσμο που έχουν αντικείμενα από την Τροία προκειμένου να τα…. επιστρέψουν στην Τουρκία.
.
Μπράβο στο Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας. Ξέρει μια χαρά τί κάνει (δες και Υ.Γ)
.
«Όχι» από το ΚΑΣ στο BBC για γυρίσματα στο Σούνιο …”
.
«Όχι» από το ΚΑΣ στον Τζον Λε Καρέ για γυρίσματα στο Σούνιο. Η αιτιολογία ήταν ότι τρεις παράμετροι δυσχεραίνουν… υπέρμετρα (!) τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου και μάλιστα σε μια περίοδο αιχμής (!) κατά την οποία καταφτάνουν ως και….. 1.000 επισκέπτες.
.
1.000 επισκέπτες λοιπόν απέναντι σε μια Δ ι ε θ ν ή Προβολή με εκατομμύρια θεατές =δυνάμει επισκέπτες, έ σ τ ω και “εν διανοία”, σαν ξεκίνημα.
(Όταν σε μια, περί τα…. αρχαιολογικά, απεργία του… συρμού παλιότερα “χάνονταν” δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, έτσι στην…. καθισιά, κατά πως λέει κι ο λαός)
.
Είναι κι αυτός ένας τρόπος σκέψης….!
.
Μπράβο και σε μας.
.
Υ.Γ πολύ καλό ως… σχόλιο (Μηχανή του Χρόνου):
“Αν ρωτήσουμε έναν πολίτη του 20ού αιώνα για το ποια αρχαιολογικά ευρήματα έχουμε από την Τροία θα μας παραπέμψει σίγουρα στον «Θησαυρό του Πριάμου» που ανέσκαψε ο Ερρίκος Σλήμαν, το 1878.
.
Αντιστοίχως, αν ο ερωτώμενος είναι του 21ου αιώνα, μάλλον θα μας αναφέρει τον… Μπραντ Πιτ – αλλά ας μην το σχολιάσουμε….”
.
Σωστά. Να μην το σχολιάσουμε, αλλά….
“Ο κόσμος άλλαξε, αλλάζουνε οι καιροί….” Μια… λελογισμένη επικαιροποίηση στο σκέπτεσθαι επιβάλλεται (νομίζω).